Home

Over ons

QiGong

Jaarprogramma Cursussen

Workshops Nederland

Leesboek

Linken

Ervaringen

Email

 

" QIGONG EN NATUUR " VAKANTIE MET EEN EXTRA DIMENSIE !

" Qigong en Natuur " vakanties .... weer vrij doorademen in stille prachtige natuurgebieden, verblijven in de schoonheid van hele bijzondere lokaties, gezelligheid en warmte ondervinden in kleine groepen waar je ook gewoon jezelf en alleen mag zijn, bewegen om lichaam en geest weer in harmonie te brengen...... voor alle leeftijden Qi Gong en Natuur ....vakantie !


REISVERSLAG MARIA LUGGAU AUGUSTUS 2002
door Christa Leitner (Wenen)

Op zondag, 18 augustus 2002 arriveren langzamerhand alle deelnemers van onze a.s. Qigongweek met verschillende vervoersmiddelen in het op 1170 meter hooggelegene Maria Luggau in het Lesachtal ( met openbaar vervoer is aankomst in het weekend tamelijk lastig) en betrekken hun kamers in het huidige Servietenkloster.

Er zijn vele mensen uit nederland, enige uit Duitsland en zelfs enige uit Oostenrijk gekomen: samen met onze leraren Maria Louise en Gerhard zijn wij met 20 personen. Van maandag tot en met vrijdag zal de dag om 07.00 uur s'morgens begonnen worden met medtatie ( de 6 genezende klanken) en daarna zullen we aansluitend tot 10.00 uur QiGong doen, meestal buiten op een van de terrastuinen van het klooster, en soms in de meditatieruimte of in de theaterzaal. En daarna is de voorpret voor en de zin in het ontbijtbuffet dat op ons wacht in de prachtige barokke eetzaal heel groot!!

 

Overdag kan men de gelegenheid nemen dit oude pelgrimsoord te bewonderen met zijn mooie bij het klooster horende kerk, met het gotische Maria-Genadebeeld, de prachtige berg-boerderijen, de oude nog altijd werkende watermolens en de werkelijk heerlijke bergnatuur. Het Lesachtal, benoemd tot meest natuur-intakte landschap van Oostenrijk kent zijn vergelijk niet in zijn schoonheid en rust. De bewoners zijn open en vriendelijk hoewel het leven op de bergboerderijen met zijn vaak ongelooflijk steile weides dagelijkse zeer hard werk betekent!


De wandelingen, die door onze groep gemeenschappelijk gemaakt werden, brachten ons o.a. in het Ebnerdal naar een schuilhut met een heerlijk uitzicht op de Lienzer Dolomiten in het Noorden en de Karnische Alpen in het zuiden. Een andere keer wandelden we langs de Gail naar het mooi gelegen Radegund-kerkje in het aangrenzende dorp St. Lorenzen.
Daarnaast stond het de deelnemers natuurlijk vrij allerlei eigen wandelingen en bergtoeren te ondernemen. Velen genoten van het warme mineraalwaterbad van Natuur- en Gezondheidsdorpje Tuffbad ( 6 km. verder) en anderen beklommen de een of andere bergtop!

Om 18.00 uur hadden we altijd een gezamenlijke maaltijd in het klooster met allerlei heerlijks uit de eigen kloostertuin en karinthische specialiteiten ( N.B. sinds 2003 is er geen avondeten meer in het klooster!!), waarna om 19.30 de tweede QiGongles begon.s' Nachts, in de mooie kleine kloosterkamers, hoor je de kerktorenklok slaan. Maar voor de rest is het ongelooflijk stil en rustig. De week is gevuld met mooie belevenissen en zal wel lang nawerken! Er heerste een hele mooie rustige en tolerante groeps-atmospheer waarin mensen van verschillende herkomst, leeftijd en beroepservaring voor een week samen waren om een beetje los te laten, in zichzelf te voelen en zichzelf iets goeds te schenken door de zachte bewegingen van Qigong.

Eensgezind werden Maria Louise en Gerhard, die ons met hun kunnen, hun engagement en hun fijne en mooie uitstraling blij maakten, door de gehele groep gewaardeerd! Een groot DANKJEWEL !!

Christa Leitner/Wien    (ik verheug me nu alweer op een hernieuwde QiGongweek)

 

 

 

terug naar Maria Luggau

 

Zurück nach oben Zurück zum Reiseprogramm Home Email