Home

Over ons

QiGong

Jaarprogramma Cursussen

Workshops Nederland

Leesboek

Linken

Ervaringen

Email

 

Deze pagina maakt deel uit van de website van het LaoShan Centrum Holland

" Vakantie met een extra dimensie!
Verstilling en verdieping

Oostenrijk Mallorca Ibiza Duitsland Nederland "

 

QiGong workshop in Oostenrijk, een reisverslag van Walda Schenk

Min of meer toevallig hebben een vriendin en ikzelf ons opgegeven voor deze workshop. Beiden hadden we geen ervaring op het gebied van tai chi en qigong.

Daar ging het dan naar Oostenrijk, naar het plaatsje Obervellach. We kampeerden op de plaatselijke camping. Het gezelschap bleek te bestaan uit Duitse leerlingen van Gerhard Kustrung en Nederlandse leerlingen van Maria Louise Kool.

Beginners en gevorderden waren er. s'Ochtends begonnen we om 8 uur met qigong en s'middags deden we wilde ganzen tai chi. (Wildgans QiGong)

Het liggen van de qigong oefeningen en met de aandacht van alles doen, was voor mij erg verrassend. Ik ben op veel plaatsen geweest (met die aandacht) waar ik zelden of nooit aan gedacht had. Oefeningen met staan en bewegen al net zo, ik ontdekte dat ik buitenzijden heb aan mijn benen. En ja, dat ik me voor kan stellen dat mijn stuitje zakt tot op de hoogte van mijn hielen.

De wildeganzen tai chi vond ik moeilijker, ik moest teveel kijken wat de volgende beweging was en dat drukte de pret wat. Er zat wel humor in, iets wat ik ook al niet verwacht had bij tai chi. Het is overigens een prachtig gezicht als mensen een vorm beheersen en dat uitvoeren, dat was het leuke om ook gevorderden in de groep te hebben. Kortom een heel geslaagde week wat mij betreft, in alle opzichten. Door deze workshop heb ik nu iedere week les. Het leuke is dat ik sinds Oostenrijk warme handen en voeten heb.

Walda Schenk

( voetnoot Maria Louise: en sinds die tijd heeft ze ook geen migraine meer!)

 

Terug naar boven Terug naar reizenoverzicht Home Email Reisverslagen