Home

Over ons

QiGong

Jaarprogramma Cursussen

WorkshopsNederland

Leesboek

Linken

Ervaringen

Email

 

QIGONG EN NATUUR ......VAKANTIES MET EEN EXTRA DIMENSIE !

" QiGong en Natuur " vakanties .... weer vrij doorademen in stille prachtige natuurgebieden, verblijven in de schoonheid van hele bijzondere lokaties, gezelligheid en warmte ondervinden in groepen waar je ook gewoon jezelf en alleen mag zijn, bewegen om lichaam en geest weer in harmonie te brengen......voor alle leeftijden Qi Gong en Natuur ....vakantie !


                 QiGong weekends
                       
                           2019

                          Klooster Denekamp
                  
Huize Elisabeth en Franciscus     
                  maximaal aantal deelnemers 10

                                     
6 - 7april 2019
                                         


                                       
                                                      

        Spiritueel fit en gezond zijn wordt eenvoudiger als het lichaam alles krijgt wat het nodig heeft..
    Voldoende mineralen en vitamines, beweging en ontspanning..
  Het loslaten van innerlijke blokkades is de sleutel naar vrijheid, geluk en een zinvol leven..
Bewegen is de sleutel naar levensvreugde!

 

2019
kosten E 80,- cursus + E 5,- zaalhuur
overnachting za-zo
E 84,90 volpension-eenpers.kamer
overnachting vanaf vrijdagavond 19.00 uur :
E 112,50 volpension-eenpers.kamer
tweepersoonskamer mogelijk, de prijs p.p. blijft hetzelfde
voor dieten en vegetarische maaltijden wordt een toeslag van E 2,-- berekend

6- 7april 2019
 
      

"Reis door het lichaam, Rust in de geest"

                                                                                                         Oefeningen uit de harmonische 18 Bewegingen deel 1

In wezen zouden we moeten zeggen dat de prachtige TaichiQiGongserie uit vele bewegingen bestaat, die bij elkaar horen. Deze bewegingen kunnen echter helemaal los van elkaar n door elkaar heen beoefend worden. Vaak delen we de serie in in deel 1 (1-18) en deel 2 (19-36), maar dat is alleen maar theoretisch. De TaiChiQiGong is een uitgebreide QiGongvorm die bekende bewegingen uit de TaiChivormen en uitgesproken QiGongbewegingen met elkaar combineert tot een serie die buitengewoon mooi, gezond en heilzaam, en spirtitueel is. Ze heeft een uitgesproken verwarmend karakter wat in ons klimaat belangrijk is en is door haar zachte beweeglijkheid heel geschikt voor het onderhouden en trainen van alle spieren en gewrichten. Iedere beweging kan apart gedaan worden en geheel los van de andere en heeft een eigen specifieke inwerking op een of meer organen (via de meridianen, maar ook rechtstreeks). Je kunt het ook doen als serie, waarbij iedere beweging een aantal malen   herhaald wordt, en zelfs als een eenvoudige "TaiChivorm in het staan" (iedere beweging slechts n keer).
Er zijn overigens vele oefeningen van deze series die in het zitten gedaan kunnen worden. De TaiChiQiGong vormt dus een allrounde QiGong die alle aspecten van de 5 elementen (inwerking van de organen op lichaam en psyche) aan bod laten komen.

 

De lokatie

Huize Elisabeth en Huize Franciscus, behorend bij het klooster van Noord Deurningen in Denekamp (Twente) zijn fraaie stilgelegen moderne retraitehuizen, midden in de natuurgebieden van het Twentsche landschap. Het eigenlijke klooster (voor ons niet toegankelijk) wordt bewoond door de zusters Franciscanessen. Voor bezinningsdagen en of een persoonlijk bezinningsweekend is dit moderne en comfortabele vormingscentrum heel geschikt. Als je door de prachtige met oude bomen omzoomde Gravenallee aankomt, zul je direkt al de bijzondere sfeer ervaren die uitnodigt tot stilte, rust en bezinning. Direkt vanuit het kloosterterrein zijn er prachtige wandelingen of fietstochten te maken door het prachtige en onberoerde Twentsche landschap met zijn bossen, glooiende velden en akkers, bijvoorbeeld langs de romantische Dinkel (riviertje) of het vriendelijke kanaaltje dat dichtbij het klooster stroomt. Ook het beroemde kunstenaarsdorpje Ootmarsum ligt op een steenworp afstand ( wel met auto!) en Denekamp zelf is een gezellig dorp, een centrum voor de streek.


Als je vanuit de randstad komt, kun je natuurlijk op vrijdag eerst een bezoek brengen aan het mooie knusse kunstenaarsdorpje Ootmarssum, de sfeer proeven vann het echte rustige Twente, wandelen in de licht golvende natuurgebieden of door de uitgestrekte bossen van het natuurgebied rondom Denekamp.... een dagje heerlijk onthaasten! Op vrijdagavond kun je al aanreizen - mits je dat tijdig bij zuster Alinde reserveert !! - zodat je na een nacht comfortabel slapen uitgerust bent om op zaterdag met de workshop te beginnen!
Het retraite en bezinningscentrum heeft bijzonder comfortabele en verzorgde een- en (enkele) tweepersoonskamers.

Achter het klooster is een prachtige sfeervolle oude kloostertuin met mooie grote bomen en romantische paadjes, waar je stil kunt wandelen of zitten op een van de bankjes. De kerk van het klooster is overdag toegankelijk voor ieder die zich in stilte en rust wil terugtrekken en ook bij de diensten ben je altijd van harte welkom! De kerk is echter 's avonds na 19.00 uur gesloten.

Het middageten is op ons verzoek vegetarisch. Tussen de middag is er een driegangen maaltijd, zoals de zusters die ook eten (maar voor ons wl vegetarisch) 's avonds is er een broodmaaltijd. Er kan enigszins rekening gehouden worden met speciale dieetwensen, mits die van tevoren doorgegeven zijn.

 

De weekends in Huize Elisabeth of Franciscus

Wat wordt onder stilte verstaan?

De weekends Meditatie en QiGong in Denekamp zijn bedoeld als "rustige stille" weekends, zodat je de verdieping en bezinning die door de weg naar binnen wordt bereikt, kunt bewaren in jezelf en voor jezelf.
Wij leven immers al voortdurend een leven waarin wij ons vaak verplicht voelen teveel "naar buiten" te gaan. Wij zijn voortdurend in gesprek, wij worden voortdurend met vele indrukken van buitenaf geconfronteerd. Er is weinig tijd en gelegenheid voor stilte, alleen-zijn en een "voelend" verbinding hebben met onszelf en de wereld om ons heen.

Daarom is er de vraag en uitnodiging om in deze weekends de stilte te bewaren in de leszaal van Huize Franciscus waar ook de koffie en thee gedronken worden, eveneens in de gangen en toiletten en op de kamers. Het echt hoognodige mag natuurlijk gezegd worden, maar dat kan dan kort zijn en zacht van toon.
Er zal dus geen gelegenheid zijn om lange en levendige gesprekken te voeren, tenzij buiten of in een van de kleine gesprekskamers van Huize Elisabeth.
De rust is - na lezen van deze informatie en van de toegezonden deelnemersbrief - nu een groepsafspraak, die dan ook door de gehele groep gedragen wordt. Zij wordt niet zozeer door Gerhard of Maria Louise bewaakt, aangezien de verantwoordelijkheid voor de eigen stilte en ervaring nu bij iedereen zelf en bij en tegenover elkaar ligt.
Tijdens de maaltijden, die wl in Huize Elisabeth geserveerd worden, is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen, temeer ook aangezien er regelmatig ook andere groepen in het klooster aanwezig zijn die eveneens in de eetzaal eten. Het ontbijt van de zondagochtend is echter traditioneel in volledig zwijgen, k als er andere groepen in de eetzaal aanwezig zijn.

Met nadruk will ik hier stellen dat mensen die een stilte zoeken, welke door de leiding of door het klooster zelf bewaakt wordt, beter niet mee kunnen gaan. Ik persoonlijk vraag en adviseren een stille sfeer, ik will echter niet zover gaan dat ik als ordebewaring moet optreden. De groep zelf draagt onderling de verantwoordelijkheid voor dit stuk van het verloop van het weekend: dat betekent dat je iemand anders er bijvoorbeeld aan kunt herinneren dat we " stil en rustig" zouden zijn. De ervaring is dat dat voor groepen moeilijk is: het vereist van jezelf wat om op die manier iets van je te laten horen binnen een groep. Toch kan dat misschien wel eens noodzakelijk zijn.

Huize Elisabeth en Franciscus

Om deze stilte intensiever te kunnen bewaren is het Huize Franciscus het meest geschikt, maar dat kan niet alltijd. In 2018 zijn we in huize Elisabeth. en in de zaal Rivotorto waardoor er een deelnemerbeperking zal bestaan tot maximaal 10 mensen per weekend. Er wordt met n lesgroep gewerkt waarin een thema uit de Jaargetijden als leidraad voor de QiGongoefeningen zal functioneren. De nadruk ligt volledig op verstilling en verdieping, een beperkt aantal qigongoefeningen die zowel door nieuwbeginners als ook door gevorderden op ieders eigen niveau beleefd en beoefend kunnen worden.
                              

De Qigongweekends zijn dus geschikt voor beginners en gevorderden. Het accent ligt op evenwicht, schoonheid, rust, stilte en levensruimte: we streven naar een ontmoeting met onszelf en elkaar in onze stilte en rust. Je zult merken dat in het verloop van het weekend deze rust en stilte meer en meer spontaan toeneemt. De QiGongoefeningen zijn gebaseerd op de samenwerking van de 5 Elementen uit de Chinese Geneeskunst, maar per weekend en jaargetijde van elkaar verschillend.

 

Iedere weekendworkshop begint zaterdag om 10.30 uur ( aankomst al vanaf 9.30 uur mogelijk met koffie en thee vanaf 10.00 uur) en sluit af op zondag rond 15.45 uur. De lessen worden afgewisseld met vrije uren, waarin je tijd hebt voor jezelf om te wandelen in de prachtige tuinen en de mooie omgeving of om te rusten.


Informatie voor de mensen die al op vrijdagavond aankomen in het klooster

De vrijdagmiddag/avond is ideaal om je voor te bereiden voor het weekend: stilte en rust kunnen essentieel zijn. Het kan echter zijn dat er in het klooster op die avond nog andere gasten zijn. Aankomst is tussen 18.30 en 21.30 (zonder enige uitzondering). Mocht je dat niet halen, dan kun je in Denekamp zelf een overnachting reserveren ( via het VVV) of iets onderweg zoeken. Je mag s'avonds om 20.00 uur koffie en thee nemen en rustig in de gangen zitten, de gebedsruimte in Huize Elisabeth gebruiken (de kerk van het klooster zelf is echter vanaf 19.00 uur dicht!), op je comfortabele kamer vertoeven of wandelen in de omgeving: je bent aan niemand iets verplicht. De vrijdagavond valt niet onder verantwoordelijkheid van het LaoShan Centrum.

 

Algemene informatie
over de cursus-opbouw van de weekends:

           "QiGong en Meditatie" een weekend van zaterdag op zondag met een speciaal thema (zie boven) voor beginners en gevorderden met energie oefeningen, zoals
           de kleine energie kringloop, de 6 Genezende Klanken en meditatie.
        
           Kosten
cursus     E 80,- + E 5,- zaalhuur
           over te maken op giro IBAN: DE21 2585 1660 0055 1269 24  BIC: NOLADE21SOL Kreissparkasse Soltau,
            ten name van Gerhard Kustrung, LaoShan Centrum Holland te Schneverdingen.

           

           Kosten overnachting en volpension, eenpers.kamer:    
bij aankomst op zaterdag 10.00 uur en vertrek op zondag om 16.00 uur: E 84,90 + 2,- voor vegetarisch eten
           Kosten overnachting en volpension, eenpers.kamer:    bij aankomst op vrijdag avond vanaf 18.00 uur tot zondag 16.00 uur:       E 112,50 + 2,- voor vegetarisch eten
          
(De hele groep eet vegetarisch!)

          
 Let op: overnachting en eten wordt tijdens het weekend contant aan het laoshancentrum betaald!

        
   N.B. Je plaats is pas gereserveerd na betaling van het lesgeld. Zie de voorwaarden hieronder.

        Voorwaarden voor deelname aan de workshops:
        

  • Je bent ingeschreven na het opsturen van het deelnameformulier en binnen een week betaling van het cursusgeld E 80,- + E 5,- zaalhuur op rekening IBAN: DE21 2585 1660 0055 1269 24  BIC: NOLADE21SOL Kreissparkasse Soltau, ten name van Gerhard Kustrung, LaoShan Centrum Holland te Schneverdingen. met vermelding van naam en datum weekend. Mocht de betaling niet tijdig binnen zijn, dan kan je plaats ( zonder verdere navraag va onze kant ) komen te vervallen.

  • In termijnen betalen kan alleen na overleg.

  • Voortijdig stoppen tijdens de weekends geeft geen recht op vermindering of terugbetaling.

  • Overmacht van welke aard dan ook bij de deelnemers kan niet leiden tot restitutie van het lesgeld. Bij Unigarant of bij Uw bank kunt U een annuleringsverzekering afsluiten die 5% van het cursusgeld bedraagt!! Dat is dus slechts E 3,60 !!

  • Afzeggen van een weekend: als je tot twee weken voor aanvang van een weekend om welke reden dan ook annuleert, worden van het cursusgeld Euro 40,00,- in rekening gebracht. Bij latere afzegging is het gehele cursusbedrag verschuldigd. In de laatste week voor aanvang van het weekend wordt van onze kant niet meer actief gezocht naar vervanging. Alln als er dan iemand anders spontaan belt of emailt of er misschien nog een plaats beschikbaar is gekomen, kan dat leiden tot vervanging van jouw afgezegde plaats (exkl. administratiekosten E 15,-).

  • Mocht om welke reden dan ook een weekend niet doorgaan, dan krijg je bericht en ontvang je je gehele betaling terug.

  • Het LaoShan Centrum Holland neemt geen verantwoording voor blessures, ongevallen of verlies van goederen tijdens de weekends, tenzij door overduidelijke schuld onzerzijds.

Overnachting weekends Denekamp

aanreis op vrijdag al mogelijk
eenpersoonskamers

volpension (vegetarisch) incl. alle koffie en thee
tweepersoonskamers zijn op aanvraag mogelijk, de prijs per persoon blijft hetzelfde

De overnachtingskosten zijn ter plaatse te betalen!   Gepast geld meenemen!

zelf handdoek meebrengen, bedlinnen is aanwezig
kruidenthee kun je zelf meebrengen (er is heet water)
S.V.P. GEEN ALKOHOL, GEEN RADIO'S, GEEN WIEROOK

N.B. het is absoluut noodzakelijk om eerst even (liefst) per email te informeren of er nog
plaats is voor je de betaling doet!


svp kontakt bij voorkeur per email

laoshancentrum@gmail.com

Het aanmeldingsformulier

 1) Je mag een gewoon mailtje sturen met de vraag om een aanmeldingsformulier, dan komt het als bijlage (word-dokument) bij je aan en kun je het het op een      eenvoudige manier aan mij terug mailen. Dat is het beste omdat ik in het buitenland won. Mailen is dus het zinvolste. Lukt dat niet en wil je het per post toesturen,      dan kun je het uitprinten en per post toesturen. In dat geval is het zr aan te raden om mij gelijktijdig telefonisch of per email te verwittigen      (eventueel gewoon op de voicemail inspreken) omdat plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst! Een telefoontje of mailtje kan nt het verschil uitmaken!
 2) Je kunt het (html) formulier hieronder ook als worddokument ( gn andersoortige documenten!!) bij U opslaan, invullen en als bijlage aan ons mailen!
 

NB.Ik beantwoord emails altijd direkt!
Mocht U dus niets van mijterughoren, dan betekent dat dat er bij de servers iets is fout gegaan.
Wilt U dan met een dag of drie Uw bericht nog eens sturen?


 

workshop.opzijnbest.nl - De beste links over workshops voor u verzameld.

 

Terug naar boven Terug naar reizenoverzicht Home Email Reisverslagen