Terug

Bijzondere plek - Qi Gong op Ibiza

Aan het einde van een periode van een flinke dip in mijn leven, zo’n 5 jaar geleden, was ik op zoek naar energiewerk om verder te herstellen, wat me meer zou brengen dan wat ik op dat moment zelf aan mijn herstel al deed. Zo vond ik op een dag de Qi Gong.

Vanaf het eerste moment dat ik erover las en het zag, wist ik dat dat was wat ik wilde. En het werd nog mooier, tijdens mijn zoek sessies via google vond ik een cursus Qi Gong op Ibiza. Een plek waar ik ooit eerder tijdens een vakantie flink door geboeid was en graag weer eens naar toe wilde. En een eiland, ik houd van eilanden; koud, guur, warm, tropisch, maakt niet uit. Ik heb toen geen moment geaarzeld, maar mijn reis geboekt. Deze beslissing heeft mij veel gebracht.

Het leren van de Qi Gong bracht mij diep in mijzelf, naar mijn basis, naar mijn bron. De bron die wij allemaal in ons hebben. Door de bewegingen, door de stilte, door het heel precies voelen van alle energie. (Stel je voor; je staat op een rots, hoog boven de zee, je kijkt uit over de zee in de verte waar niets is, je hoort de vogels om je heen zingen, je ademt de zeelucht in, er is een grote blauwe lucht boven je en jij werkt daarin aan jezelf….) Ik werd mij daar ook bewuster van een kracht die om ons heen is. Er doen heel wat verhalen over Ibiza de ronde. Wat mij daarvan het meest aanspreekt, is dat het een plek van transformatie is.

 

 

Zodra mijn voeten het eiland raken valt alles van mij af. Er zijn daar heel mooie, ongerepte, plekken waar niemand komt en het eiland je echt kan raken. Es Vedra bijvoorbeeld, de mooie grote rots vlak voor de westkust, die op ontdekkingsreizen door het landschap zich van uit allerlei hoeken, en soms zelfs onverwacht, aan je laat zien. Mijn meest bijzondere plek op Ibiza is in de kapel van het klooster wat het verblijf is tijdens de Qi Gong cursus en waar de ochtend meditaties plaats vinden. Het klooster heeft een bijzondere geschiedenis en verbintenis met Es Vedra. Ik zit daar graag in stilte onder een groot glas in lood raam met een afbeelding van een Maria, die haar hand uitnodigend uitsteekt. Op die momenten voel ik sterk dat er meer is tussen hemel en aarde.

Ik ga nog steeds graag naar Ibiza voor mijn Qi Gong retraite, om me even alleen maar te kunnen richten op de verbinding met mijzelf en te genieten van stilte.

Kiki Portman
Mei 2008

 

Terug